5 abril, 2016

Primavera

Primavera

Carxofa

Capítols florals tendres que provenen de la carxofera. La carxofa té una roseta basal amb grans fulles molt dividides.

 

Primavera

Ceba tendra babosa

La ceba tendra babosa és una varietat de ceba que pertany a la família de les liliàcies Es caracteritza per ser dolça i molt resistent.

Recepta

 

Primavera

Col rissada

Les cols rissades són una varietat de cols amb una raça de fulles un xic arrissades.

Recepta

Primavera

Col Brussel·les

Les cols de Brussel·les són varietats de cols que pertanyen a la família de les crucíferes. Són riques en vitamina A, potassi i àcid fòlic.

Recepta

Primavera

Espàrrec gruixut i prim

L'espàrrec és un brot tendre comestible gruixut. És molt ric en fibra i potassi i ideal per a servir-lo en amanides.

Recepta

Primavera

Fava

Les faves són verdures lleguminoses molt saboroses i plenes de nutrients, vitamines, minerals i propietats beneficioses per a la salut. Les podeu menjar en amanida, cremes o remenats.

Recepta

Primavera

Pera Blanquilla

La pera blanquilla és forma allargada, de pell fina i brillant el seu gust és molt suau. Es tracta d'una pera que aporta beneficis per al sistema nerviós i l'activitat muscular.

 

Primavera

Pera Conference

 

Aquesta és una varietat de la pera de forma allargada i pell rugosa. El seu color és verd amb petites taques de color marró. Es tracta d'una pera amb molta aigua i una polpa molt aromàtica.

Primavera

Pèsol tendre dolç

El pèsol o pesolera (Pisum sativum) és una planta de la família de les lleguminoses o fabàcies. Pèsol és un nom que s'aplica tant a la planta com a la seva llavor, que és comestible.

Recepta

Primavera

Poma Fuji

La poma Fuji es considera una de les millores varietats de poma que existeixen. El seu color és vermell, amb algunes zones verdoses i la seva polpa és densa i dolça. És una fruita que resulta tant en plats salats com en receptes de postres.

Recepta

Primavera

Poma Gala

Es tracta d’una poma bicolor (de color vermell i crema), de pell amb estries marcades i calibre mitjà. Té una polpa blanquinosa i consistent, sucosa, fina i molt cruixent, d’un sabor dolç.

Recepta

Primavera

Poma Golden

De color groc verdós i molt aromàtica, es tracta d’una poma amb una lluïsor característica i d’aspecte molt atractiu. La seva carn és cruixent i el seu gust dolç i poc àcid. Ideal per a sucs de fruita, pastissos i per cuinar.

Recepta

Primavera

Préssec groc

Fruita aromàtica, fresca i dolça, amb una agradable sensació en boca i de textura fina, sucosa i carnosa. La pell del préssec recorda el vellut pel seu tacte. Es consumeix fresc i cru (que és la manera més beneficiosa), però també es pot menjar en: almívar, compota, confitura, xarop (suc de fruita concentrat) i sec.

Recepta

Primavera

Préssec vermell

El préssec vermell té la pell peluda i un aspecte similar al préssec groc, encara que la gran diferència, com el seu nom indica, és que té la pell vermella ataronjada. La seva carn és de color groguenc i posseeix un sabor dolç amb un punt d'acidesa i aroma intens.

Recepta

Primavera

Tarongina

Herba que pertany a la família de les labiades i que es caracteritza per les seves fulles ovades i dentades.

 

Primavera

Tirabecs

Els tirabecs són una varietat de la pessolera. Se'n menja tota la tavella, quan encara està immadura. Es poden consumir en amanida, bullits, fregits i també en sopes.

Primavera

Xiulet fava

Es tracta de la tavella tendre de la fava. Es tracta d'una fruita molt gustosa ideal per a consumir en amanides i també cuinades.